CLAVE |
AUTORES |
AÑO |
TITULO |
PUBLICACIÓN |
Irrad-I-01 |
WHO |
1999 |
HIGH-DOSE IRRADIATION: WHOLESOMENESS OF FOOD
IRRADIATED WITH DOSES ABOVE 10 kGy |
WHO
Technical Report Series 890 |
Irrad-I-02 |
S.J. Millar B.W. Moss
M.H. Stevenson |
2000 |
The
effect
of ionising radiation on the colour of beef, pork and
lamb |
Meat Sci. 55: 349-360 |
Irrad-I-03 |
S.J. Millar, B.W. Moss,
M.H. Stevenson |
2000 |
The
effect of ionising radiation on the colour of leg and
breast of poultry meat |
Meat Sci. 55: 361-370 |
Irrad-I-04 |
D.U. Ahn, C. Jo, D.G.
Olson |
2000 |
Analysis
of volatile components and the sensory characteristics of
irradiated raw pork |
Meat Sci. 54: 209-215 |
Irrad-I-05 |
J. Farkas |
1998 |
Irradiation
as a method for decontaminating food. A review |
Int. J. Food Microbiol.
44: 189-204 |
Irrad-I-06 |
M. Giroux & M.
Lacroix |
1998 |
Nutritional
adequacy of irradiated meat: a review |
Food Res. Int. 31:
257.264 |
Irrad-I-07 |
|
2002 |
Information on
analytical methods for the detection of irradiated foods
standardised by the European Committee for
Standardisation (CEN) Varias técnicas |
Comisión Europea: Food
Safety |
Irrad-I-08 |
|
2002 |
Foodstuffs
- DNA Comet Assay for the detection of irradiated
foodstuffs - Screening method EN 13784 - English version |
Comisión Europea: Food
Safety |
Irrad-I-09 |
|
2002 |
Foodstuffs
- Detection of irradiated food using Direct
Epifluorescent Filter Technique/Aerobic Plate Count
(DEFT/APC) - Screening method EN 13783 - English version |
Comisión Europea: Food
Safety |
Irrad-I-10 |
|
2002 |
Lista
de instalaciones autorizadas para el tratamiento de
alimentos e ingredientes alimentarios con radiaciones
ionizantes en los Estados miembros (de acuerdo con el
apartado 4 del artículo 7 de la Directiva 1999/2/CE del
Parlamento Europeo y del Consejo relativa a la
aproximación de las legislaciones de los Estados
miembros sobre alimentos e ingredientes alimentarios
tratados con radiaciones ionizantes) Nueva lista
|
DOCE 12.2.2002 2002/c
38/05 DOCE C145/5
18.06.2002
|
Irrad-I-11 |
|
1999 2001
2002
|
DIRECTIVA 1999/3/CE DEL
PARLAMENTO EUROPEO Y DEL CONSEJO de 22 de febrero de 1999
relativa al establecimiento de una lista comunitaria de
alimentos e ingredientes alimentarios tratados con
radiaciones ionizantes COMUNICACIÓN
DE LA COMISIÓN RELATIVA A LOS ALIMENTOS E INGREDIENTES
ALIMENTARIOS AUTORIZADOS PARA EL TRATAMIENTO CON
RADIACIÓN IONIZANTE EN LA COMUNIDAD
Lista de los alimentos o
ingredientes alimentarios que los Estados miembros
autorizan a tratar con radiación ionizante (conforme
al apartado 6 del artículo 4 de la Directiva 1999/2/CE
del Parlamento Europeo y del Consejo relativa a la
aproximación de las legislaciones de los Estados
miembros sobre alimentos e ingredientes alimentarios
tratados con radiaciones ionizantes) (Este texto
deroga y reemplaza el texto publicado en el Diario
Oficial de las Comunidades Europeas C 43 de 16 de
febrero de 2002, p. 18)
|
DOCE L66/24 de 13.3.1999 DOCE C241/6 de 29.8.2001
C43/18 de 16.2.2002 y
C174/03 de 20.7.2002
|
Irrad-12 |
C. Krach, G. Sontag, S. Solar |
1999 |
A simple chemical
method for identification of irradiated industrial
processed food |
Food Research International 32, 43-47 |
Irrad-13 |
FAO |
1999 |
IRRADIACIÓN A
ALTAS DOSIS: SALUBRIDAD DE LOS ALIMENTOS IRRADIADOS CON
DOSIS SUPERIORES A 10 kGy |
|
Irrad-14 |
FAO/OIEA/OMS |
1998 |
IRRADIACIÓN A
ALTAS DOSIS |
|
Irrad-15 |
Richard A. Greenberg |
1996 |
IRRADIATED
FOODS 4th Edition |
Am. Council of Science and Health |
Irrad-16 |
R. A. Molins, Y.
Motarjemi and F. K. Käferstein |
2001 |
Irradiation:
a critical control point in ensuring the microbiological
safety of raw foods |
Food Control, 12: 347-356 |
Irrad-17 |
Y. H. Kim, K. C. Nam and D. U. Ahn |
2002 |
Volatile
profiles, lipid oxidation and sensory characteristics of
irradiated meat from different animal species |
Meat Sci. 61: 257-265 |
Irrad-18 |
Parlamento y Consejo Europeo |
1999 |
DIRECTIVA 1999/2/CE DEL
PARLAMENTO EUROPEO Y DEL CONSEJO de 22 de febrero de 1999
relativa a la aproximación de las legislaciones de los
Estados miembros sobre alimentos e ingredientes
alimentarios tratados con radiaciones ionizantes |
DOCE L66/16 de 13.3.1999 |
Irrad-19 |
Morton Satin |
2002 |
Use of irradiation for
microbial decontamination of meat: situation and
perspectives |
Meat Sci. 62: 277-283 |
Irrad-20 |
|
2002 |
Lista de los alimentos o
ingredientes alimentarios que los Estados miembros
autorizan a tratar con radiación ionizante |
DOCE C56/5 11.3.2003 |
Irrad-21 |
P.Siddhuraju, H.P.S.Makkar, K.Becker |
2002 |
The effect of ionising
radiation on antinutritional factors and the nutritional
value of plant materials with reference to human and
animal food |
Food Chem. 78: 187-205 |
Irrad-22 |
European Community
request on Agenda item 6 of the 24th session of CCMAS |
|
Métodos
de análisis para la detección de alimentos irradiados
ESR
spectroscopy
photostimulated
luminsecence
(DEFT/APC)
DNA Comet Assay
Thermoluminescence |
|
Irrad-23 |
Comisión Europea |
2002 |
INFORME
DE LA COMISIÓN sobre el tratamiento con radiación
ionizante de productos alimenticios durante el período
septiembre de 2000 a diciembre de 2001 |
|
Irrad-24 |
Gerald Moy |
2003 |
Safety of irradiated food |
FIRST WORLD CONGRESS ON FOOD IRRADIATION:
Meeting the Challenges of Food Safety and Trade |
Irrad-25 |
Scientific Committee on Food |
2003 |
Revision of the opinion of the
Scientific Committee on Food on the irradiation of food |
http://europa.eu.int/comm/food/fs/sc/scf/out193_en.pdf |
Irrad-26 |
|
2003 |
Lista de instalaciones
autorizadas para el tratamiento de alimentos e
ingredientes alimentarios con radiaciones ionizantes en
los Estados miembros |
DOCE C166 (pp. 2-4) de 17.07.2003 |
27 |
|
2004 |
Resolución
del Parlamento Europeo sobre la Comunicación de la
Comisión relativa a los alimentos e ingredientes
alimentarios autorizados para el tratamiento con
radiación ionizante en la Comunidad |
DOCE C 31 E/134, 5.2.2004 |
28 |
Lacroix, M.L., Smoragiewicz, W., Jobin, M.;
Latreille, B.; Krzystyniak, K. |
2002 |
The effect of irradiation of
fresh pork loins on the protein quality and
microbiological changes in aerobically - or vacuum-packed |
Radiation Physics and Chemistry 63: 317-322 |
29 |
Lacroix, M.L., Smoragiewicz, W., Jobin, M.;
Latreille, B.; Krzystyniak, K. |
2000 |
Protein
quality and microbiological changes in aerobically- or
vacuum-packaged, irradiated fres pork loins |
Meat Science 56: 31-39 |
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